Studiul în străinătate va deveni standard în Uniunea Europeană

Dintre toate stirile legate de viitorul spațiu european al educației, cel mai frecvent se vorbește despre crearea de universități europene.

Sunt mici detalii care nu sunt foarte discutate.
Cum ar fi că studiul în străinătate va deveni standard. Universitățile particulare din România și funcționarii din Ministerul Educației ar trebui să se pregătească de pe acum, fie pentru bine, fie pentru rău.

Dacă studenții români vor studia în UE, universitățile private din România probabil că vor pierde bătălia cu universitățile străine dacă nu investesc în calitatea educației și a condițiilor de studiu. Probabil că vor fi fonduri pentru modernizare, dar nu ar trebui să aștepte până atunci.

Pe de altă parte studiul în străinătate creează un fel de turism educațional, ceea ce nu e rău, dacă oferim condiții.
Chiar și pentru mediul privat se intrevăd oportunități. Se pot crea în colaborare cu instituții de învățământ tabere educative la standarde europene.

Detalii despre viitorul spațiu educativ european

Se spune des că avem mulți informaticieni și avem nevoie de și mai mulți. Acest lucru este îmbucurător, pentru că la nivelul Uniunii Europene se pune foarte mult accent pe competențele digitale, care au devenit la fel de importante ca alfabetizarea.

Proiectele trans-disciplinare au căpătat o valoare deosebită, iar școlile cu reputație din Uniunea Europeană colaborează cu întreprinderi mici și mijlocii în proiecte care includ, de exemplu, agricultura, transporturile și medicina, cu larg suport digital.

Programul Erasmus+ va putea servi în perioada 2021-2027 aproximativ 12 milioane de oameni, triplu comparativ cu perioada 2014-2020.
Deși pentru părinții care vor avea copii de vârsta școlarizării în Uniunea Europeană este o veste bună, mai trebuie să treacă un hop, anii de școală din România, care trebuie să îi pregătească pentru Europa.

Citizen First este o companie IT&C inovatoare deschisă la colaborări cu școli, asociații de părinți sau de elevi, cât și cu institute de cercetare și firme care doresc să transforme educația în utilitate practică.

Cei interesați de colaborare ne pot scrie la [email protected]